Varno shranjevanje gotovine

Poslovanje z gotovino je lahko precej tvegano, tudi če ne gre za pretirano visoke zneske. V vsakem primeru se je treba ustrezno opremiti in delovni proces prilagoditi tako, da bo rokovanje z denarjem kar se da varno. Predvsem shranjevanje gotovine lahko predstavlja velik problem. Najboljša rešitev je seveda trezor, v nekaterih primerih pa se še bolje obnese arhivska omara ali kakšna druga možnost.

Nakup trezorja

Za trezor cena okvirno odraža njegovo kakovost in seveda varnost shranjene gotovine. Konkretne številke so lahko precej nizke, kar velja za razne pohištvene trezorje – ti so na voljo že za manj kot 50 evrov, seveda pa gre v tem primeru za izdelke, namenjene domači rabi. Za poslovne uporabnike pohištveni trezorji običajno ne pridejo v poštev, ali pa bo treba pobrskati po višjem cenovnem razredu in premisliti tudi o tem, kam bomo trezor postavili in kako ga bomo dodatno zavarovali. Izbire je dovolj, da že med temi izdelki lahko najdemo odlično rešitev.

Razumljivo je, da bo za zidni ali talni trezor cena nekoliko višja, je pa bistveno boljša tudi varnost, ki jo takšna rešitev nudi. Sami trezorji sicer niso veliko dražji, moramo pa upoštevati še stroške vgradnje. Če montaža ni primerna, je to šibka točka, ki izniči prednosti dobrega trezorja.

Poleg tega je za trezor cena odvisna še od nekaterih drugih dejavnikov, seveda pa so na voljo tudi druge različice. Ena možnost je tudi arhivska omara, ki lahko nudi precej dobro zaščito za večjo količino gotovine. Veliko je seveda odvisno od dejanskih okoliščin, a to možnost je vsekakor treba upoštevati, če se odločamo za opremljanje poslovnih prostorov z varnostno opremo. Poleg tega lahko arhivska omara izpolni tudi številne druge vloge, medtem ko je trezor pogosto premajhen, da bi ga lahko uporabili za shranjevanje večjih dokumentov ali predmetov, ki jih želimo poleg gotovine še zavarovati.