Različni pisarniški stoli

V pisarnah in na primerljivih delovnih mestih je dober stol neprecenljiv. Nenazadnje prav na njem preživimo večino delovnega dne, pri sedenju pa smo še posebej izpostavljeni raznim nevšečnostim, ki lahko zelo ovirajo učinkovito delo. Ključnega pomena je torej, da je pisarniški stol prilagojen svoji nalogi. Zato v takem okolju uporabljamo kar nekaj različnih vrst stolov – samo to, da je stol pisarniški, še ne pomeni, da bomo pri pisarniški rabi z njim tudi zadovoljni.

Če je stol pisarniški in ne določa druge uporabe, gre verjetno za običajen delovni pisarniški stol. Že na tem področju najdemo celo vrsto različnih stolov, pravzaprav je prav v tej kategoriji ponudba najbolj pestra. Od cenovno ugodnih enostavnih stolov do naprednih stolov z vsemi možnimi vrstami prilagoditev. Čisto možno je, da bodo takšni stoli tudi pregrešno dragi, na drugi strani pa najdemo tudi povsem poceni možnosti. Seveda pa je pametno misliti predvsem na to, da gre za stol, ki bo svojo vlogo opravljal vsakodnevno in dlje časa – treba bo izbrati kakovosten izdelek.

Na področje pisarniških stolov se uvrščajo tudi nekatere druge vrste. Dober primer je še direktorski stol. Morda se lahko sicer vprašamo, ali je ta stol pisarniški ali ne, saj se običajno ne uporablja kar nasploh za delo v pisarni, temveč le za posameznike. Kot nakazuje že naziv, je direktorski stol namenjen direktorjem, pa tudi sicer po takšnih izdelkih posegajo tisti, ki cenijo udobje in prijetno sedenje preko dolgega delovnega dne. Direktorski stol je pogosto precej udobnejši od običajnih pisarniških stolov, pa tudi bolj prilagodljiv in nastavljiv.

V pisarni najdemo še mnoge druge stole. Opazni so še konferenčni stoli, ki ne smejo manjkati v nobeni dobro opremljeni pisarni, pogosto pa tudi v delovnem okolju najdemo tudi fotelje in podobne stole, ki zagotavljajo nekaj dodatne sprostitve. Morda so nekateri kosi pohištva namenjeni tudi obiskovalcem.