Presenetljivo zmogljive mobilne blagajne

Skladno z razvojem sodobne tehnologije in tudi z razvojem potreb raznih podjetnikov se razvija tudi ponudba blagajn in drugih rešitev za tiste, ki poslujejo neposredno s strankami. Na voljo so mobilne blagajne, za katere bi si morda mislili, da predstavljajo zgolj elegantno rešitev za manj zahtevne uporabnike, a v resnici zelo koristijo tudi tistim, ki potrebujejo napreden in zmogljiv sistem.

Android blagajna

Blagajna, ki teče na operacijskem sistemu Android, ima seveda že v izhodišču to prednost, da za uporabo ne potrebujemo posebne opreme. Praktično vsak že ima pametni telefon ali tablico s tem sistemom, če ne pa so ustrezne naprave na voljo že za manj kot sto evrov. Večje vprašanje pa je, kar takšna POS blagajna zmore.

Android blagajna do potankosti izkoristi vse zmogljivosti in specifične prednosti mobilnih naprav, ki se v raznih delovnih okoljih kmalu izkažejo za nepogrešljive. Omogoča predvsem učinkovito uporabo v gostinstvu ter na drugih relativno dinamičnih delovnih mestih, kjer je mobilna oprema še posebej koristna. A velik del zaslug za funkcionalnosti, ki jih ima mobilna POS blagajna, gre pripisati programski opremi.

Kaj vse omogoča Android blagajna je sicer odvisno od samega sistema, ki ga uporabljamo. Seveda tudi na tem področju najdemo povsem enostavne sisteme, ki so tudi cenovno ugodni in dovolj učinkoviti za mnoga delovna mesta. Na drugi strani pa so na voljo kompleksne mobilne POS blagajne, ki omogočajo vse, kar nudijo velike statične blagajne, morda pa še več. V gostinskem okolju na primer omogočajo učinkovito delo z mizami, olajšajo upravljanje in nadzor zaposlenih, do neke mere celo avtomatizirajo naročanje in nabavo zalog. Tudi za nekatere druge uporabnike je moč najti prilagojene programe, na primer za hotelirje, ki imajo prav tako dokaj specifične potrebe. Jasno je, da Android blagajna lahko zelo koristi tudi tistim, ki so pri uporabi POS blagajne bistveno zahtevnejši.