Kaj storiti v primeru razbitega telefonskega stekla?

Steklo za telefon je pri vseh sodobnih napravah zelo dobro pripravljeno na različne obremenitve, ob prask do padcev. Je pa težko izdelati steklo, ki bo kos prav vsem grožnjam. Proizvajalci se večinoma osredotočajo na to, da se steklo v primeru hudih padcev ali udarcev ne razleti, kar pomeni, da ob eni nezgodi še ne bo ogroženo delovanje celotnega telefona. Steklo bo verjetno počilo, ne bo pa se razletelo. Odzivni zaslon pod vrhnjim zaščitnim steklom bo še vedno deloval. In ravno v takšnem stanju svoj telefon uporablja cela množica uporabnikov – nezgode se namreč hitro pripetijo, če zaslon še deluje pa o popravilu niti ne razmišljamo veliko.

A mogoče je prav popravilo smiselna odločitev, če imamo na voljo dobre servisne storitve. Pri tem morda izstopa popravilo iPhone telefonov, saj moramo te zaupati v oskrbo pooblaščenim serviserjem. Pri nekaterih drugih znamkah lahko z nekaj spretnosti steklo za telefon zamenjamo tudi sami doma, predvsem pri kakšnih starejših modelih. Za popravilo iPhone telefonov pa bo treba prositi strokovnjaka. Na srečo je ta storitev na voljo pri praktično vseh pooblaščenih serviserjih, ki se na takšna opravila dobro spoznajo in bodo brez težav zagotovili odličen rezultat. Običajno se steklo za telefon preprosto zamenja, kar je dokaj enostaven postopek, ki tudi ni posebej drag. Spet izstopa prav popravilo iPhone telefonov – nakup novega telefona bi bil velik finančni strošek, medtem ko z zamenjavo stekla uspešno povrnemo funkcionalnost povsem delujočemu telefonu za zanemarljivo ceno.

V primeru razbitega telefonskega stekla je torej vsekakor priporočljivo obiskati servis. Pozanimamo se lahko o ceni in hitrosti storitve, običajno pa lahko pričakujemo zelo dobro ponudbo. Predvsem pa novo steklo za telefon uspešno podaljša življenjsko dobo naprave in poskrbi za večje zadovoljstvo uporabnika. Na dolgi rok so takšni učinki gotovo vredni neznatne investicije, ki jo ta storitev zahteva.