Izkoristimo Google za spletni posel

Večinoma Google poznamo kot spletni iskalnik, ki je nadvse uporaben za iskanje informacij, pa tudi izdelkov in storitev preko interneta. Upravitelji spletnih strani pa bodo dobro vedeli, da iskalnik lahko služi tudi drugim namenom, prav tako lahko za spletni posel izkoristimo še nekatere druge Googlove storitve. Kako lahko Google koristi pri spletnem poslu? V prvi vrsti seveda tako, da zagotovi stalen dotok novih strank preko svojega spletnega iskalnika!

Za popoln izkoristek potenciala, ki ga ponuja iskalnik, poskrbi Google optimizacija. Seznam rezultatov za posamezna iskanja se namreč oblikuje na podlagi neštetih dejavnikov, višje bodo uvrščene strani, ki tem zahtevam bolje odgovarjajo. To pomeni, da je možno spletno stran prilagoditi na ta način, da jo iskalnik uvrsti višje na seznam rezultatov. Prav to je Google optimizacija, ki seveda z višjimi uvrstitvami med rezultati iskanj bistveno zviša tudi obisk spletne strani, s tem pa bržkone tudi prodajo oziroma doseganje drugih rezultatov. Google optimizacija na dolgi rok gotovo predstavlja pravo rešitev za zagotovljen uspeh spletnega posla.

Druga opcija, ki jo odpira Google spletnim mojstrom, pa je CPC AdWords oglaševanje. Tudi s pomočjo spletnega oglaševanja lahko zelo hitro in precej učinkovito pridobimo večje število dragocenih obiskovalcev na svojo spletno stran. Pri tej nalogi se CPC AdWords oglaševanje še kako dobro obnese – gre namreč za oglaševanje na Googlovem iskalniku in v njihovih drugih storitvah, pa tudi na drugih spletnih straneh, ki omogočajo prikazovanje oglasov iz tega sistema. Doseg je zelo velik, učinek pa je lahko odličen – če seveda znamo CPC AdWords oglaševanje izkoristiti v svoj prid.

Tako Google optimizacija kot CPC AdWords oglaševanje zahtevata veliko truda in pozornosti. Najbolje je, da kompleksne postopke v obeh primerih zaupamo strokovnjakom, ki se s takšnimi zadevami ukvarjajo, saj oni lahko ponudijo najboljši izkoristek potenciala in seveda v končni fazi tudi najboljše možne rezultate.