Dober pisarniški stol

V pisarni pridejo odlike dobrega stola še posebej do izraza. Če ne že takoj, ko se usedemo nanj, pa po osmih urah dela. Gotovo pa po več letih uporabe, saj se prav na dolgi rok najbolj opazno ločijo kakovostni stoli od slabših. V pisarni si torej ne smemo privoščiti pogubnih kompromisov, temveč moramo pohištvo izbrati na podlagi nekaterih lastnosti, ki ključno vplivajo na dolgoročno zadovoljstvo.

Kakšen je dober pisarniški stol?

V prvi vrsti so za pisarniško rabo primerni ergonomski stoli. Ti zagotavljajo udobno in zdravo sedenje, kar je ključnega pomena pri redni in dolgotrajni uporabi. Če stalno sedimo v nepravilnem položaju, se bo to še kako poznali pri vsakdanji drži, hitro se pojavijo tudi bolečine v križu in vratu ter morebitni drugi problemi. Pomembno je torej, da že takoj pomislimo na dolgoročne posledice dolgotrajnega sedenja, s tem v mislih pa izbiramo tudi pisarniški stol. Ergonomski stoli so prilagojeni prav takšnemu namenu in odlično funkcionirajo pri zagotavljanju zdrave drže pri dolgotrajni uporabi. Posledično so tudi precej udobni, kar je prav tako zelo dobrodošla odlika pri osemurnem sedenju. Običajno niso posebej razkošno oblazinjeni, so pa opremljeni s premišljenimi podpornimi elementi in prijetnimi materiali, kar dosega še boljše rezultate.

Ergonomski stoli imajo še to prednost, da so običajno precej elegantni in dopuščajo uporabniku veliko svobode gibanja. Dober pisarniški stol je v vsakem primeru oblikovan za optimalno storilnost na delovnem mestu. Mora omogočati enostavno gibanje in učinkovito delo. Večinoma imajo takšni stoli podvozja s koleščki, omogočajo enostavno obračanje, pa tudi prilagoditev višine stola in naklona naslonjala.

Na koncu gre omeniti še kakovost stola. Dober pisarniški stol je tisti, ki bo tudi po več letih uporabe še vedno dobro opravljal svojo funkcijo. Čeprav je pisarniško pohištvo v veliki meri potrošni material, ki ga redno menjamo vsakih nekaj let, je vsekakor pametno izbrati kakovostne izdelke z dolgo življenjsko dobo.